Klinker tuğla fiyatları dış cephe kaplaması yaptıracak olan kişilerin ilk olarak araştırdıkları ve merak ettikleri bir konudur. Klinker tuğla iki farklı yüzeyden oluşan dış cephe kaplama malzemeleridir. Bir yüzeyleri düz diğer yüzeyleri yapıştırma kanalına sahip olan bu tuğlalar beyaz, gri, sarı, kırmızı veya kahverengi gibi birçok renkte bulunabilmektedir. Ayrıca bu renkler üzerine farklı renklerin uygulanması ile degrade renk geçişli klinker tuğlalar üretilmektedir.
Klinker Tuğla Nedir?
Klinker tuğlaları ilk olarak 19. Yüzyılda Hollanda da ortaya çıkan taş sıkıntısı sebebiyle üretilmeye başlanmıştır. O günden itibaren tüm dünyada binaların dış cephesinde kullanılmaya başlanmıştır.
Doğal hammaddelerden olan önerdiğimiz ateş tuğla özelliğindeki refrakterik killerden üretilmekte olan klinker tuğlalar rulo fırınlar içerisinde 1180 santigrat derecede pişirilerek üretilmektedir. Bu kaplama malzemeleri sayesinde kullanılan tüm binalarda yüksek oranda ses ve ısı yalıtımı sağlanmaktadır. Aynı zamanda hava alabilen mikro büyüklükteki delikli iç yapıları da binalarda rutubet oluşumunu önlemekte ve daha sağlıklı bir ortam sağlamaktadır. Oldukça dayanıklı yapıları sayesinde bir kez doğru bir şekilde uygulandığında uzun ömürlü olarak bir daha bakım onarım maliyeti olmaksızın kullanılabilmektedir.
Klinker Tuğla Çeşitleri
Klinker tuğla çeşitleri ihtiyaç alanlarına göre 4 farklı kategoriye ayrılmaktadır. Klinker Tuğla, Terracotta Panel, Özel Maksat Tuğlalar ve Zemin Kaplama Cotto Tuğlalar adı verilen bu çeşitlerin hepsinin ateş tuğlası özelliğinde olmasından dolayı yapılarda kullanılmaktadır.
Klinker Tuğlalar ile yapılan cephe kaplama ve panel sistem giydirme cephe tuğla uygulaması hemen hemen tüm yapılarda tercih edilmektedir.
Terracotta Panel Giydirme Cephe Kil Tuğlası mekanik montajlı cephe sistemi ve havalandırmalı cephe sistemi olmasından dolayı birçok kamu binasında(Okul, Hastane, Belediye, Alışveriş Merkezleri(AVM) vb. bina cephelerinde tercih edilmektedir.
Son olarak cotto zemin kaplama tuğlası ise aşınmaya karşı dirençli yapısı sayesinde genellikle peyzaj düzenlemelerinde tercih edilmektedir. Yüzeyinin doğal kaymaz oluşu ise ıslak veya yağışlı havalarda güvenli yürüyüş sağlamasından dolayı tercih edilmektedir.
Klinker tuğla çeşitleri şöyledir;
- Klinker tuğla Trakya Serisi
- Klinker tuğla Abant Serisi
- Klinker tuğla Avrasya Dorlion Serisi
- Klinker tuğla Galata Sersisi
- Klinker tuğla Kapadokya Serisi
- Klinker tuğla Dorlion Serisi
- Klinker Kaplama Tuğla
- Kısa Köşe Klinker Kaplama Tuğla
- “L” Köşe Klinker Kaplama Tuğla
- Klinker Çubuk Tuğla
- Klinker tuğla Söveleri
- Klinker tuğla ÇUBUK
- Klinker Tuğla Kesik
- Klinker tuğla BÜYÜK
- Klinker tuğla DÜZ KÜÇÜK
Klinker Tuğla Özellikleri
Klinker tuğla özellikleri, çeşitlerine göre değişiklik göstermektedir. 6 farklı özelliği bulunan bu kaplama malzemesi sayesinde uzun yıllar kullanım sağlanmakta ve oldukça ekonomik bir işlem olmaktadır. Klinker tuğla özellikleri şöyle sıralanabilmektedir;
- Yoğunluk: 1900 ila 2100 kilogram arasında ağırlığa sahip olan klinker tuğlalar özel yapıları sayesinde oldukça kullanışlıdırlar.
- İletkenlik: en çok iletkenliğe sahip olan cephe için kullanılan klinker tuğlaların iletkenliği 1.17W’dir. İkinci sırada ise konveksiyonel klinker tuğlalar gelmektedir ve iletkenlikleri 1.16 W son olarak ise 1.15 W ile cotto zemin tuğlaları gelmektedir.
- Su emme değeri: Tüm dünyada kabul gören detay olarak tuğlanın yüzeye düzgün yapışabilmesi için su emme değerinin %6-%8 aralığında olması gereklidir.
- Gözenekli yapıları sayesinde soğuğa karşı dirençlidir.
- Gözenekli yapısı sayesinde buhar geçirgenliği oldukça düşüktür.
- A1 sınıfı yanmaz malzeme olması sebebiyle ateşe karşı oldukça dirençlidir.
Dış Cephe Tuğla Kaplama Avantajları
Dış cephe tuğla Kaplama işlemleri kişilere birçok fayda sağlamaktadır. Dış cephe tuğla kaplama avantajları en basit olarak kullanılan alana harika bir görüntü sağlamaktadır. Kullanım amaçlarına göre kaplama tuğlaları ısıtma, soğutma ve nem emici özellikte bulunmaları sayesinde kullanıldıkları yerlerde ısı yalıtımı sağlamakla birlikte rutubeti de önlemektedir.
Kullanılan yapılarda farklılıklar yaratan klinker kaplama tuğlaları sayesinde yapıların kendilerine has bir görüntüsü oluşmaktadır. Sıradan görünüme sahip bir binanın üzerinde kullanıldığında oldukça renkli bir görüntü sağlayacaktır. Birçok farklı renk ve model çeşidine sahip olan klinker tuğlalar ile istediğiniz renk ve modelde binaya sahip olabilirsiniz.
Doğal bir görüntü sağlayan kaplama tuğlalarının binalara uygulanma yöntemleri bulunmaktadır. İlk olarak üretilmiş olan bu tuğlaların özel ambalajlarda saklanmış olması gerekmektedir. Özellikle köşe noktalarının hassas olması sebebiyle dikkatli taşınması ve binaya dikkatli uygulanması önemlidir. Kaplama uygulamasını yapacak kişilerin mutlaka alanında uzman olması ve uzman kişiler ile çalışması bu noktada ciddi önem arz etmektedir.
Daha sonra uygulama kısmına geçildiği taktirde ilk olarak bir ön hazırlık yapılması mutlaka önemlidir. Uygulanacak yüzeyin üzerinde yer alan yapışmaya engel olacak her pürüzün düzgün bir şekilde temizlenmiş olması gerekmektedir. Daha sonra duvarın üzerinde eski bir kaplama malzemesi varsa tamamen sökülmeli ve kalıntılar pürüzsüz hale gelene kadar temizlenmelidir.
Herhangi bir dış etken uygulamanın gidişatını olumsuz etkileyeceği için uygulama yapılacak alanın mümkünse güneş ışığı ve yağmur suyu gibi etmenlerden korunması gerekmektedir.
Daha sonra ise uygulamaya geçilmelidir. Uygulama yaparken ilk olarak güvenlik önemlerinin tam olarak alınıp alınmadığı tespit edilmelidir. Daha sonra yapıştırmaya yardımcı olarak kullanılacak yapı kimyasalları malzemelerin karıştırılarak hazır hale getirilmesi gerekmektedir. İş için uygun olan bir mal ile flex tuğla yapıştırıcı kaplamanın yapılacağı alana sürülmeli ve pürüzsüzüz hale getirilmelidir.
Aynı işlem uygulanacak olan tuğlaların üzerinde yapılmalıdır. Tuğlaya ve uygulanacak alana tuğlayı yapıştırdıktan sonra düzgün bir şekilde tuğlalar yüzeye yapıştırılmalı ve kuruması için çimento prizlenme süresi olarak en az 24 saat kadar beklenmedir. Tuğlaların düzgün şekilde ve doğru uygulama ile yapıştığından emin olmak bu noktada oldukça önemlidir. Aksi halde zamanla açılarak uygulandığı alandan düşme ihtimali yüksektir. Daha sonra tuğlaların aralarında kalan kısımların doldurulması için derz adı verilen doldurma malzemeleri ile doldurulmalıdırlar.
Derz uygulaması yaparken ilk önce tuğlanın yüzeyine bulaşmamasına özen gösterilmesi gerekmektedir. Aksi halde yapışarak tuğlanın görüntüsünün bozulmasına neden olacaktır. Bu işlem için özel olarak üretilmiş olan derz tabancası ve/veya derz torbası kullanılması daha temiz bir işçilik ortaya koyacaktır. Derz uygulaması da bittikten sonra bir süre kuruması beklenmelidir. Ve derzlerde prizlenmeye başladığında derzin oval yapılı çubuklar ile düzeltilmesi gerekmekte ve tamamen donduğundan emin olduktan sonra tel fırça ile temizlik işleminin yapılması ile kaplama işlemi bitmiş olacaktır.
Klinker Tuğla Fiyatları
Klinker tuğla fiyatları çeşidine ve markasına göre değişiklik göstermektedir. Kaplama işlemi yaptıracak kişilerin ilk olarak firmamız ile iletişime geçmesi gerekmektedir. Uygulanacak alanın metre karesi ölçülerek bir yüzeye kaç adet klinker tuğla düşeceği hesaplanmaktadır. Daha sonra seçilen klinker tuğla modeline göre metre kare fiyatı ile yüzeyin metre karesi hesaplanarak bir fiyat ortaya çıkarılmaktadır. Bu nedenle ilk olarak hangi modeli uygulayacağınızı ve uygulanacak yüzeyin alanının kaç m2 olduğunu hesaplamanız gerekmektedir. Daha sonra bu fiyatın içerisine işçilik ücreti de eklenerek müşteriye net bir fiyat çıkarılmaktadır.
Her markanın klinker tuğla fiyatları farklılık gösterebilmektedir. Bu nedenle burada net bir klinker fiyat listesi vermek doğru olmayacaktır. Kullanıldığı yapıya yalıtım sağlayan klinker tuğlalar aynı zamanda estetik duruşları ve uygun maliyetleri ile de cebinizin dostu olmaktadır. Ofis, apartman müstakil ev, hastane, bahçe stüdyo ve daha birçok binada uygulama alanı bulunan bu tuğlalar aynı zamanda aşınmaya karşı dirençli yapıları sayesinde oldukça uzun bir süre kullanarak ekonomik olarak da fayda sağlamaktadırlar.
Klinker tuğla fiyatları tuğlanın yalıtım düzeyine, malzeme kalitesine, yapışkan olup olmamasına ve ölçülerine göre farklılık göstermektedir. Birçok farklı çeşidi ve modeli bulunan bu tuğlaların kullanılacağı alan ile birlikte fiyat listesinde yer alan metre kare fiyatı üzerinden bir hesaplama yapılacaktır. 230TL+kdv+nakliye fiyatından başlayıp 750+kdv+nakliye fiyatına kadar çeşitli klinker tuğla modelleri, renkleri bulunmaktadır.
Klinkertugla.com adresini ziyaret ederek ve bizlere ulaşarak hem klinker tuğla fiyatları hakkında bilgi alabilir hem de ihtiyacınız olan tüm ürünleri en uygun fiyatlarla temin edebilirsiniz.
Klinker Tuğla Ne Demek
Klinker Tuğla, düşük gözenek yapısına sahip olması sebebiyle, suya karşı emme ve donma durumundan dolayı yüksek dirence sahip cephe kaplama tuğlasıdır. Doğal toprağın işlenmesi sonucu üretilen klinker tuğlalar yüksek dereceli fırınlarda pişirilmektedir. Bu sebeple pres kaplama yapılarak klinker tuğla meydana gelir.
Klinker Duvar Nedir?
Klinker Duvar, doğal toprağın yüksek derecelerde fırınlanması ile oluşan klinker tuğlalardan oluşan; ısı, ses ve soğuğa karşı dayanımı yüksek olan dış cephe kaplaması yapılan duvarlara denir.
Klinker Tuğla Fiyatları ne kadar?
Klinker tuğla fiyatları ürünün ebat ve rengine göre değişiklik göstermektedir. Fakat ortalama olarak metrekare fiyatı 250-750 TL aralığında farklı model ve renklerde klinker tuğlalar bulunmaktadır.