tren

Tuğla Fiyatları Listesi

Binaların ve müstakil evlerin dış cephelerinde veya yaşam alanlarımızın iç cephelerinde günümüzde tuğla çeşitleri çok sık tercih edilmektedir. Özellikle oldukça modern ve şık bir görünüme sahip olan tuğla kaplamalar, pek çok farklı türe sahip olmakla birlikte kişilerin zevklerine uygun olacak şekilde oldukça fazla modele de sahiptir. Tuğla fiyatları listesi bu bağlamda kişilerin iç veya dış cephelerinde çeşitli tuğla türlerini gerek kaplama gerek normal olarak kullanmak isteyen kişiler tarafından merak edilmekte ve kişiler tuğla türlerinin ve modellerinin fiyatlarını öğrenmek istemektedir.

Tuğlalar, günümüzde dekoratif olarak oldukça yaygın bir kullanım alanına sahip olarak özellikle iç ve dış mekan kaplaması için harika bir seçenek olsa da tuğlalar aynı zamanda özellikle yapı inşası için önemli bir kullanıma sahiptir. Hem dekoratif hem de yapı malzemesi olarak günümüzde önemli bir kullanımı olan ve hem ucuz maliyeti hem de sağlamlığı ile tercih edilen tuğlalar, aynı zamanda dekor olarak muhteşem bir görüntüye yol açabilmektedir. Dekor amacıyla kaplama olarak veya direkt kullanılan tuğlalar gibi yapı malzemesi tuğla türleri de bulunmakta ve bu nedenle tüm bu tuğla fiyatları oldukça farklılık göstermektedir.

Tuğla Fiyatları Listesi
Tuğla Fiyatları Listesi

Tuğla Fiyatları Listesi

Geçmişten günümüze yapıların temel malzemelerinden biri olsa da günümüzde tuğla ile yapılan binalar artık yerini modern yapılara bırakmış ancak tuğlalar hala daha yapı malzemesi olarak önemli bir yere sahip olsa da özellikle dekorasyon konusunda ayrı bir yere sahip olmaya başlamıştır. Ancak özellikle yapı malzemesi olarak kullanılan tuğlaların çeşitleri bakımından birim fiyatları değişkenlik gösterirken tuğla fiyatları listesi 2023 yılında güncel olarak ortalama şöyledir;

Tuğla ÇeşidiTuğla FiyatıMetre TülTuğla Fiyatları
Kare Baca TuğlasıKare Baca
250 x 200 x 190 mm
5 Adet…TL + KDV (Tahta Paletli)
Delikli Kare Baca TuğlasıDelikli Kare Baca5 Adet… TL + KDV (Tahta Paletli)
Şönt Baca TuğlasıŞönt Baca Tuğlası
400 x 200 x 190 mm
5 Adet… TL + KDV (Tahta Paletli)
Yuvarlak Baca TuğlasıYuvarlak Baca Tuğlası 8,5’luk
190 x 190 x 8,5 mm
5 Adet… TL + KDV (Tahta Paletli)
Yatay Delikli TuğlaYatay Delikli Tuğla 10’luk
190 x 100 x 190 mm
25 Adet… TL + KDV (Tahta Paletli)
Yatay Delikli TuğlaYatay Delikli Tuğla 10’luk
190 x 100 x 190 mm
25 Adet… TL + KDV
Yatay Delikli TuğlaYatay Delikli Tuğla 13,5’luk
190 x 100 x 135 mm
25 Adet… TL + KDV
Tuğla Fiyatları Listesi

Tuğla Çeşitleri Nelerdir? Güncel Tuğla Fiyatları

Yığma Tuğla Fiyatları
Yığma Tuğla Fiyatları

Yığma Tuğla Fiyatları

Yığma tuğlalar, diğer tuğla türlerine göre çok daha sağlam bir yapıda olduğu için özellikle duvarlar için kullanılmaktadır. Büyük oranla düşey delikli olarak üretilen ancak boyut olarak da farklılık gösteren yığma tuğlalar, özellikle taşıyıcı kolonu bulunmayan yapılarda taşıyıcı görevi için tercih edilebilmektedir. Bahçe duvarları için de oldukça etkili bir kullanıma sahip olan yığma tuğlalar daha birçok alanda rahatça tercih edilebilmektedir. Yığma tuğla fiyatları ise oldukça makul birim fiyatlarına sahip olabilmektedir. Özellikle sağlam yapısı ile fark yaratan bu tuğla türü, özellikle yapı ve inşaat alanında özellikle duvarlar için tercih edilmektedir.

Yapılarında yığma tuğla kullanmak isteyen kişiler, bu konuda bir fiyat araştırması yapmakta ve birim fiyatını öğrenmek istemektedir. Farklı fiyatlandırmalara sahip olabilse de kendi içerisinde fiyatları birbirine çok yakın olan yığma tuğla fiyatları konusunda ortalama ve güncel bir fiyat verilecek olursa;

  • Yuvarlak Delikli Yığma Tuğla: Ortalama 3.50 TL birim fiyatı bulunmaktadır.
  • Küçük Yığma Tuğla: Ortalama 3 TL birim fiyatı bulunmaktadır.
  • Büyük Yığma Tuğla: Ortalama 3.50 TL birim fiyatı bulunmaktadır.
Dekoratif Tuğla Fiyatları
Dekoratif Tuğla Fiyatları

Dekoratif Tuğla Fiyatları

Tuğlaların geçmişteki yapı malzemesi özelliği modern dünyaya ayak uydurarak evrilmiş ve özellikle iç ve dış mekanların dekoru için harika modeller ile kaplama malzemesi olarak oldukça fazla tercih edilmeye başlanmıştır. Dekoratif olarak dış mekanlar için özellikle hoş rengi ve modern yapısı ile fark yaratan tuğla kaplama çeşitleri, iç mekanlar için de fark yaratan ve evin havasını değiştiren bir yapıya sahiptir. Kişilerin zevklerine uygun pek çok farklı şekilde bulunmakla birlikte fiyatları da özellikleri sebebiyle oldukça farklılık gösterebilmektedir. Dekoratif tuğla fiyatları, diğer kaplamalara nazaran oldukça makul fiyatlara sahip olabilse de skala bakımından oldukça geniş bir fiyat aralığında bulunabilmektedir.

Özellikle dekoratif tuğlalar içerisinde günümüzde oldukça fark yaratan bir tuğla kaplama çeşidi olan klinker tuğla, düşük gözenekli yapısı, dona karşı zarar görmeme ve su emme gibi harika özellikleri sayesinde hem kişilerin dış mekanlarını çok güzel bir görünüme kavuştururken hem de sağlamlığı ve direnci sayesinde kişilerin yapılarının dış yüzeyleri için önemli bir koruma sağlamaktadır. Klinker tuğla dekorasyon için metrekare olarak 150 TL gibi bir ortalama fiyata sahiptir.

Dekoratif tuğla fiyatları, yapıları ve özellikleri ile oldukça değişken fiyatlara sahip olmakla birlikte çok farklı türlerde yer aldıkları için malzeme ve kalite olarak da ayrılabilmektedirler. Rustic, Doğal Tuğla, Klinker Tuğla, Antik, Harman, Sedir, Çıkma gibi daha bir çok farklı çeşidi bulunan dekoratif tuğlaların fiyatları da tahmin edileceği üzere oldukça farklılık göstermektedir. Özellikle fazla işlem görmemiş olan tuğlalar makul fiyatlara sahipken özel olarak işleme fazlaca uğramış ve kaliteli tuğlalardan yapılmış dekorlar yüksek fiyatlara sahip olabilmektedir.

Taş Tuğla Fiyatları
Taş Tuğla Fiyatları

Taş Tuğla Fiyatları

İç cephe ve dış cephe kaplamalarında sıklıkla kullanılan kaplama malzemesi taş tuğlalar olmaktadır. Taş tuğlalar doğal taşlardan elde edilmekte ve bu nedenle de hem insan sağlığına zarar vermemekte hem de oldukça dayanıklı olmaktadır.

Taş tuğlalar ortalama bir maliyete sahip olmaktadırlar. Bu nedenle kaplama malzemesi olarak da en çok taş tuğla tercih edilmektedir. Bunun en önemli nedeni taş tuğlaların hem orta maliyetli olması hem de dayanıklı olmasıdır böylece hem uzun ömürlü olmakta hem de fazla para ödenmemektedir.

Taş tuğlaların kolay temizlenebilir olması da kaplamalar içerisinde en çok tercih nedeni olmasına sebebiyet vermektedir. Herhangi bir şekilde ağartıcı veya zarar verici madde kullanmadan nemli bir bez ile silinmesi halinde oldukça kolay temizlenen bilmektedir. Ancak ilk temizlemesi mutlaka derz uygulamasından sonra yani derz kuruduktan sonra yapılmalıdır.

Taş tuğla fiyatları, markasına ve kalitesine göre farklılık göstermektedir. Aynı zamanda piyasa değerine göre hesaplanan bu malzemeler genellikle ithal ürünler olması nedeniyle sürekli olarak kura bağlı değişme göstermektedir. Bu nedenle net bir fiyat belirtmek doğru olmasa da taş tuğlaların ortalama olarak 180 lira ile 250 lira arasında fiyatlandırma aldığını bilmekteyiz.

Bu nedenle kaplanacak alanın yüzeyi hesaplanarak ne kadar tuğla gerektiği bulunmalı ve daha sonra tuğla birim fiyatı ile gerekli olan tuğla sayısı çarpılarak bir fiyat elde edilebilir. Bunun için de mutlaka hizmet alacağınız bir kaplama firması ile konuşmanız gerekmektedir buradaki yetkililer sizlere adresinize ulaşım sağlayarak ölçüm yapıp net fiyatı vereceklerdir.

Örnek hesaplama olarak kaplama yüzeyine 200 adet tuğla gerekiyorsa ve tuğlanın birim fiyatı 5 lira ise bu alan sadece kaplama malzemesi için 1000 TL ödenmelidir bunun yanı sıra kaplamada gerekli olan diğer malzemelerin fiyatları ve işçilik de fiyat içerisine dahil edilerek net bir fiyat belirlenmektedir.

Tuğla Fiyatları ne kadar?

30’luk Baca Tuğla: Birim Fiyatı ortalama 15,20 TL
Yuvarlak Delikli Yığma Tuğla: Birim Fiyatı ortalama 3,50 TL
20’lik Asmolen Tuğla: Birim Fiyatı ortalama 8,15 TL
Küçük Yığma Tuğla: Birim Fiyatı ortalama 3,00 TL
22’lik Asmolen Tuğla: Birim Fiyatı ortalama 8,30 TL
Büyük Yığma Tuğla: Birim Fiyatı ortalama 3,50 TL
25’lik Asmolen Tuğla: Birim Fiyatı ortalama 8,65 TL
Kare Baca Tuğla: Birim Fiyatı ortalama 6,40 TL
30’luk Asmolen Tuğla: Birim Fiyatı ortalama 9,15 TL
Yuvarlak Baca Tuğla: Birim Fiyatı ortalama 6,40 TL
Kare Baca Tuğla Delikli: Birim Fiyatı ortalama 6,20 TL
Çift Şönt Baca Tuğla: Birim Fiyatı ortalama 20 TL
Yuvarlak Baca Tuğla Delikli: Birim Fiyatı ortalama 6,20 TL

Whatsapp
Klinker Tuğla
Klinker Tuğla
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabiliriz?