tren

İç Cephe Kaplama Nedir?

İç cephe kaplama genellikle çok katlı binalarda ortak alanların cephe kaplaması yapılıp yapılmayacağı hususunda anlaşma sağlanamadığında uygulanan bir kaplama yöntemidir. Bu yöntemde kişiler sadece kendi binalarının yalıtımını sağlamak için evlerinin iç yüzeyine kaplama yaptırmaktadırlar.

Bu bağlamda iç cephelerde kullanılan malzemelerin dış cephelere göre daha farklı olması daha az koruyucu etkiye sahip olmasına neden olmaktadır. Özellikle ısı yalıtımı konusunda dış cephede kullanılan malzemelerin daha kalın olması ısı yalıtımının daha fazla olmasına neden olmaktadır. Ancak iç cephelerde kullanılan kaplama malzemelerinin daha az kalınlıkta olması asıl mesele ses yalıtımını daha az olmasına neden olmaktadır.

Genellikle çok soğuk hava şartlarına sahip olmayan bölgelerde bulunan evlere uygulanması daha doğrudur. Çünkü iç cepheler kaplatılan malzemeler nedeniyle bazen rutubet yapabilmektedir. Ancak kaliteli malzeme kullanılırsa rutubet ihtimali çok daha düşük olacaktır.

İlk olarak yüzeyde bulunan toz ve kabarcıklar pürüzsüzleştirir bilmeli ve daha sonra üzerine kaplama malzemesi uygulanmalıdır.

İç Cephe Kaplama
İç Cephe Kaplama

İç Cephe Duvar Kaplama Faydaları Nelerdir?

İç cephe duvar kaplama faydaları içerisinde en çok bilineni kışın soğuk havanın dışarıdan içeriye girmesini engellemektir. Bunun yanı sıra iç cephe duvar kaplamanın faydaları şöyle sıralanabilir;

  • Ses yalıtımı yapar.
  • ısı yalıtımı yapar yazın içerideki serin havanın dışarıya çıkmasını dışarıdaki sıcak havanın ise içeriye girmesini engeller. Aynı zamanda kışın da içerideki sıcak havanın dışarıya çıkmasını ve dışarıdaki soğuk havanın içeriye girmesini engeller.
  • Yaz aylarında çalıştırılan klimaların uzun süre çalıştırılması engellenir ve kısa bir süre daha iyi klima çalışsa da evin içerisi serin kalmaya devam eder.
  • ısı yalıtımı sayesinde elektrik ve yakıt için ödenen fatura paralarına da ciddi miktarda azalma görülecektir böylece iç cephe mantolama ekonomik olarak da fayda sağlayacaktır.

İç Cephe Kaplama Nasıl Yapılır?

İç cephe duvar kaplama yapımı için ilk olarak iç yüzeyinin pürüzsüz hale getirilmesi gerekmektedir daha sonra yüzeye kaplama malzemelerinin yapılandırılacağı yapışkan sürülmelidir. Ardından kaplama malzemesi yapışkanların üzerine yapıştırılarak bir gün kadar kuruması beklenmelidir.

Ardından kaplama plakaları kuruduktan sonra üzerine bir kat ince astar sıva çekilmeli ve bu da kuruduktan sonra üzerinin boyanması gerekmektedir.

İç Cephe Kaplama Malzemeleri
İç Cephe Kaplama Malzemeleri

İç Cephe Kaplama Malzemeleri Nelerdir?

İç cephe kaplama malzemeleri kaplama sırasında kullanılacak olan tüm malzemeleri içermektedir. Burada kullanılacak olan malzemelerin mutlaka kaliteli ve dayanıklı olmasına önem verilmesi gerekmektedir.

Ekonomik olarak uygun olmasının yanı sıra dayanıklı olmasının da mutlaka göz ardı edilmemesi gerekmektedir.

İç cephe kaplama malzemeleri şöyledir;

  • Yapıştırma harcı
  • File bandı
  • ısı yalıtım levhası
  • İç yüzey harcı
  • 5 mm Kalınlığında alçı sıva
  • İç cephe boyası

Bu malzemeler kullanılarak binaların iç yüzeyi kaplamakta ve böylece ısı yalıtımı elde edilmektedir.

İç Cephe Kaplama Modelleri
İç Cephe Kaplama Modelleri

İç Cephe Kaplama Modelleri Nelerdir?

Özellikle ısı yalıtımı için en çok tercih edilen yöntem iç cephe duvar kaplamadır. Boyaların oldukça dayanıksız olması ve sürekli olarak yenilenmek istenmesi iç cephelerin kullanışsız hale gelmesine neden olmaktadır. Ancak iç cephe kaplama için kullanılan ısı yalıtım levhaları ve dekoratif kaplama malzemeleri oldukça dayanıklı ve uzun ömürlü olmaktadır.

Ancak iç cephe kaplama malzemelerinin de dayanıklı malzemelerden oluşması önemlidir. İç cephe kaplama modelleri özellikle değişik çeşitlere sahip olan kaplama malzemeleri kullanılarak elde edilmektedir. İç cephe kaplama modelleri içerisinde yer alan kaplama malzemesi çeşitleri şöyledir;

  • Taş Kaplama
  • El Yapımı Tuğla Kaplama
  • Tuğla Desenli Strafor Kaplama
  • Fiber Duvar Kaplama Paneli
  • Ahşap Levha
  • Yonga Levha
  • Suntalam Kaplama
  • Werzalid Kaplama
  • Pvc Kaplama
  • Mermer Kaplama
  • Seramik Kaplama
  • Alçıpan Duvar Kaplama
  • Kartonpiyer Duvar Kaplama

Gibi birçok farklı çeşide sahip olan iç cephe kaplama modelleri tamamen kullanacak olan kişinin tarzına göre belirlenmektedir. Doğal ve retro bir görünüm elde etmek istiyorsanız mutlaka ahşap levha veya taş kaplama kullanmanız gerekmektedir. Ancak daha modern bir iç mekana sahip olmak istiyorsanız fiber duvar kaplama veya mermer kaplama tercih edebilirsiniz.

Fiber Duvar Paneli Nedir?

Genellikle iç cephe kaplaması yaptıracak olan kişiler sıklıkla kaplama modelleri içerisinde fiber duvar paneli ismini duymaktadırlar. Bu durumda da fiber duvar paneli nedir? sorusunu sık sık merak etmektedirler.

Fiber duvar paneli özellikle mekanların modern bir görünüm elde etmesine yardımcı olmaktadır. Oldukça yaratıcı ve estetik bir görüntü ortaya koyan fiber duvar panelleri son zamanlarda iç cephe kaplama modelleri içerisinde en çok tercih edilen panel türleri arasında yer almaktadır.

Hem ofislerde hem de evlerde duvarları veya tavanlara uygulanabilen fiber kaplama doğal taş tozu, polyester, cam elyafının bir arada kullanıldı kaplama çeşididir 3 boyutlu ve doğal bir görünüm ortaya koyan fiber kaplama özellikle binaların iç yüzeylerinin daha geniş gözükmesine yardımcı olmaktadır.

Aynı zamanda sadece evlerde değil ofislerde, kafelerde restoranlarda veya pastanelerde de sıklıkla kullanılan bir kaplama çeşididir.

Fiber Panel Modelleri Nelerdir?

Fiber panel modelleri çeşit olarak taş kaplama, karo kaplama gibi birçok farklı çeşitten meydana gelmektedir. Birbirinden harika modelde ve desende olan bu paneller oldukça uygun fiyatlara sahiptirler.

Fiber panel modelleri içerisinde ahşap fiber duvar kaplama, beton fiber kaplama, tuğla duvar kaplama, karo kaplama ve taş duvar gibi farklı çeşitlere sahiptir.

İç Cephe Kaplama Fiyatları?

Isı yalıtımı için yaptırılmakta olan iç cephe kaplama içerisinde kullanılan malzemelere ve işçiliğe göre farklı fiyatlara sahiptir. Özellikle iç cephe kaplama fiyatları belirlenirken kaplama malzemesi olarak kullanılacak ürünün fiyatta da belirleyici etmen olmaktadır.

Burada iç cephe kaplamalarda taş kaplama, ahşap kaplama, klinker tuğla kaplama, strafor kaplama ve pvc kaplama gibi birçok farklı çeşit yer almaktadır. Bunlar içerisinde en pahalı kaplama türü mermer kaplama ve taş kaplama olarak bilinmektedir. Çünkü bu kaplama türlerinde kullanılan malzemeler oldukça zor şekilde ve maliyetli şekilde üretilmekte ve bu nedenle de kaplama fiyatları da bununla birlikte artış göstermektedir.

Özellikle iç cephe kaplama yaptırırken kaplama türü olarak kişiler ekonomik olması açısından tuğla kaplama, strafor kaplama veya pvc kaplama malzemelerini tercih etmektedirler. Bunların içerisinde en uygun fiyatlı olanı strafor kaplama malzemeleri ile yapılan kaplama modelleridir.

Çünkü strafor kaplama malzemeleri köpük yapısında bulunduğu için ve halk arasında da köpük olarak adlandırıldığı için oldukça hassas bir yapıya sahiptir en ufak bir darbede çökme yarılma veya kırılma gözlerine bilmekte. Bu nedenle de uzun ömürlü olmamaktadır.

Uzun ömürlü kaplama modelleri içerisinde en çok tuğla kaplama tercih edilmekte ve tuğla kaplama yaparken de klinker tuğlalar tercih edilmektedir. Çünkü tuğlalar yüksek ateşlerde pişirdikleri için oldukça dayanıklı olmaktan ve özellikle klinker tuğlalar elde etme yöntemine bağlı olarak fazlasıyla dayanıklı olmaktadır. Bu nedenle içeride meydana gelebilecek herhangi bir çarpma, yanma ve birçok olumsuz şartta uzun süre kullanılabilmektedir.

İç cephe kaplama fiyatları böylece birçok farklı çeşide sahip olmaktadır. Aynı zamanda bu fiyatları belirlerken kaplama malzemesi olarak kullanılan malzemelerin kalitesi ve fiyatları da oldukça önemlidir. Düşük kalitede kullanılan kaplama malzemeleri net fiyatta oldukça uygun bir fiyat ortaya koyacaktır ancak kısa bir süre sonra hasar görebileceği için yeniden yapılmasına neden olacak ve daha fazla para harcanmasına sebebiyet verecektir

Whatsapp
Klinker Tuğla
Klinker Tuğla
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabiliriz?