tren

Dış Cephe Nedir? Dış Cephe Uygulamaları Nasıl Yapılır?

Dış cephe nedir? Dış cephe uygulamaları nasıl uygulanır? Konularından bahsedecek olursak; Öncelikle dış cephe, bir mimari yapının dış tarafa bakan ve yapının içerisi ile çevre arasında bir koruma işlevi gören, ön, arka ve yan yüzler olarak ayrılan alandır. Yapıların yüzeyinde dikey bir şekilde her bir m2’sini kapsamaktadırlar.

Dış Cephe Nedir? Dış Cephe Uygulamaları Nasıl Yapılır?
Dış Cephe Nedir? Dış Cephe Uygulamaları Nasıl Yapılır?

Özellikle binaların dış cepheleri içerisinde ön cephe, hem binanın mimari tarzı açısından hem de binayı çeşitli etmenlerden en iyi şekilde koruyabilecek dış cephe uygulamaları açısından oldukça büyük önem arz etmektedir. Binanın tarzını belirleyen dış cephe, çeşitli uygulamalar ile binaya estetik bir görünüm kazandırmanın yanı sıra, binayı dış etmenlerden korumak ve özellikle enerjiden tasarruf edilmesini sağlamaktadır. Bu hususta dış cephe kaplamaları ve mantolama işlemleri binaların hem şık hem de asıl işlevi olan korumacı olabilmesi açısından çok önemlidir.

Dış cephe uygulamaları konusunda, boya ve kaplamaların dışında dış cephe ısı yalıtım yani kısaca mantolama işlemleri olarak iyi ayrı işlem bulunmaktadır. Boya ve kaplamalar özellikle binanın estetiği açısından büyük önem arz ederken aynı zamanda binanın dış yapısını korumak için de önemlidir. Mantolama işlemleri binaların iç cephesi için büyük bir önem arz etmektedir. Binaların soğutma ve ısıtma giderlerini çok yüksek bir oranda azaltan yalıtımlar sayesinde ısı tasarrufu konusunda büyük bir fayda sağlarken aynı zamanda dış cephelerin şık ve modern bir görünüme kavuşmasını sağlamaktadır.

Bu uygulama işlemlerinde, kullanılan malzeme, ürün kalitesi ve ürün çeşitliliği önemli rol oynamaktadır. Bu nedenle, bu işlemler için tercih edilecek olan firma, yapılacak dış cephe kaplama işlemlerinin kalitesi açısından çok önemlidir.

Dış cephe uygulamaları nasıl yapılır?

Diğer bir deyişle mantolama işlemleri, Yapıların dış cephelerinin hem daha sağlıklı hem de daha şık ve modern olmasının sağlandığı işlemlerdir. Eski veyahut yeni fark etmeksizin her türlü binanın çeşitli yapısal veya işlevsel kusurlarının giderilmesi ve aynı zamanda güzel bir görünüm elde edilmesi, birbirinden farklı model ve çeşit ile gerçekleştirilebilen dış cephe uygulamaları sayesinde mümkün olmaktadır.

Dış Cephe Uygulamaları Nasıl Yapılır?
Dış Cephe Uygulamaları Nasıl Yapılır?

Dış cephe uygulamaları nasıl yapılır? konusuna gelecek olursak; bu uygulamaların gerçekleştirilmesi sırasında önemli olan aşamalar bulunmaktadır. Bu aşamaların eksiksiz ve doğru bir şekilde yerine getirilmesi, uygulamanın kalitesi ve verimliliği için büyük önem arz etmektedir. Dış cephe uygulamaları yapılırken şu aşamalardan geçilmektedir;

  • Mantolama yapılacak olan bina için bir ön keşif yapılması
  • Mantolamada kullanılacak olan malzemelerin renkleri ve özelliklerinin seçimi
  • Mantolama işleminin ardından uygulanacak olan son katın renklerinin seçimi
  • Mantolama uygulanmadan önce teknik detaylarının ve şartnamesinin belirlenmesi
  • Uygulama seçimi ve uygulama ekibinin kararlaştırılması
  • Dış cephe uygulamaları için belirlenen fiyat konusunda anlaşılması
  • Uygulamanın özenle ve doğru bir şekilde yerine getirilmesi

Dış Cephe Mantolama Avantajları

Dış cephe mantolama avantajları konusunda bu uygulamaların sağladığı en büyük fayda, binaların enerji tüketiminin azalmasını sağlamasıdır. Gerek kış aylarında ısıtma ve gerek yaz aylarında soğutma giderlerinin düşmesine katkı sağlayan dış cephe kaplama uygulamaları, bunun yanı sıra bina içerisinde yer alabilecek olan rutubeti önleyerek hem binanın hem de bina sakinlerinin sağlıklı ve konforlu bir şekilde yaşamalarını sağlamaktadır. Bu bahsettiğimiz en önemli özelliği haricinde diğer dış cephe mantolama avantajları ise şunlardır;

  • Ön, yan ve arka dış cephelerin ömrünü, olumsuz hava şartları ve güneş ışınlarından koruyarak binaların uzun ömürlü ve uzun süre dayanıklı kalmasını sağlar.
  • Siyah leke, küf, rütubet, sıva veya boya kabarması gibi iç yüzeyin terlemesi sonucu oluşan etkileri önler.
  • Isı kaybını önleyerek enerji tasarrufu sağlayan mantolama bu sayede kış ve yaz aylarında ısının korunmasını ve giderlerin düşmesini sağlar.
  • Özellikle ısınma ihtiyacı için kullanılan elektrik ve bunun haricinde kömür ve doğalgaz gibi fosil yakıt tüketiminin azalmasını sağlar.
  • Bina içerisinde rutubet oluşmasını önler ve bu sayede oldukça konforlu ve sağlıklı bir ortam yaratmaya vesile olur.
  • Sağladığı koruma ve özellikler sayesinde binaların bakım ve onarım maliyetlerini oldukça düşürür.
  • Binalara şık ve modern bir görünüş sağlar.

Klinkertugla.com adresini ziyaret ederek sizlerin her ihtiyacına ve zevkine uygun birinci kalite ürünlerimizi en uygun fiyatlarla tercih edebilir ve binanızın muhteşem bir görünüme ve dayanıklılığa sahip olmasını sağlayabilirsiniz.

Dış Cephede Neler Yapılır?

Hali hazırda olan binaların görselini değiştirmek ve ısı ve ses izolasyonu konusunda en fazla verim elde edilmesi için dış cephe mantolaması yapılması gerekmektedir. Dış cephe uygulamasında yapılan mantolama ve söve ile binaların ısı, ses ve su yalıtımı sağlanmaktadır. Dekoratif olarak üretilen dış cephe söveleri sayesinde binalar mimari bir kimliğe de sahip olmaktadır.

Whatsapp
Klinker Tuğla
Klinker Tuğla
Merhaba,
Size nasıl yardımcı olabiliriz?